انار بومی ایران است و در تمام استانهای کشور، به استثناء استان همدان، ارقام متفاوتی از انار بصورت اهلی، وحشی و یا زینتی، آبی یا دیم و بصورت انبوه یا پراکنده دیده می شود. کشت و کار انار تجاری از قدیم الایام در مناطق حاشیه کویر رواج داشته است. فارس، مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی و یزد به ترتیب مهم ترین استان های انار خیز کشور را تشکیل می دهند.
زیبایی، تنوع رنگ، طعم و مزه، ارزش غذایی بالا، خواص ویژه دارویی و ضدسرطانی و تنوع فراورده های تبدیلی، در کنار توصیه های دینی و مذهبی، از انار یک میوه استثنایی و بی نظیر ساخته و نظر مشتاقان فراوانی را از سراسر جهان به خود جلب نموده است. سازگاری با شرایط مختلف اقلیمی، تحمل شرایط نامساعد آب و خاک مثل کم آبی و شوری، تکثیر آسان و کم توقعی از دیگر محسنات این درخت ایرانی الاصل است.
انار در بین مسلمانان به میوهی بهشتی معروف است و در آیات ۹۹ و ۱۴۱ سوره انعام و آیه ۶۸ سوره الرحمن و همچنین در کلام معصومین (ع) از آن یاد شده است. گل و میوهی انار برای کارتاژیها (فینیقیهای ها) جنبه ی تقدس داشته و با این انگیزه باغ هایی از انار احداث نموده بودند. یونانیان قدیم هم بر این عقیده بودند که آفردیت الهه ی عشق، این گیاه را در یونان کاشته و وجود آن سبب گشایش و فراوانی می گردد.
متأسفانه،خشکسالی های پی در پی، کاهش کمی و کیفی آبهای زیرزمینی، استرسهای اقلیمی مثل سرمازدگی و آفتاب سوختگی، خسارت تعدادی از آفات و امراض مثل کرم گلوگاه. کنه قرمز پاکوتاه و ترکیدگی. بصورت یک مجموعهی مرتبط انارستانهای کشور را تهدید می کند…
ادامه و توضیحاتی تکمیلی را در مقاله بخوانید(برای دانلود مقاله به پایین همین صفحه مراجعه کنید)
سر فصل های مقاله :
-خصوصيات گياهشناسي انار
-عملكرد و طول عمر درخت انار
-شرايط آب و هوايي مناسب براي انار
-كشورهاي توليد كننده انار
-نيـازهاي اساسي درخت انار
-آب (نياز آبي، كيفيت آب و ميزان آب مصرفي در باغهاي انار)
-خاك مناسب براي احداث باغ انار
-نـــور
-عمليات احداث باغ انار
-آماده سازي زمين اصلي
-فاصله، جهت و تراكم كاشت
-روش های تکثیر انار
-مشخصات قلمه و زمان تهيه آن
-ارقـام انار
-خــزانه توليد نهال انار
-كاشت نهال انار
-هــــرس
برای دانلود مقاله “اصول فنی احداث باغ انار”بر روی لینک زیر کلیک کنید
دانلود مقاله به صورت رایگان کلیک کنید